Kit za zapunjavanje fuga

Bona, kit, kitanje, parketa

Kitanje parketa samo je jedna od faza u brušenju parketa, samo značenje kvalitetnog kitanja je vrlo bitno za konačan izgled parketa bilo da je uljen ili lakiran.

U pravilu kitanje se vrši minimalno 1x, svakako je preporučljivo 2x, a ukoliko su fuge između drvenih letvica više od 2mm potrebno je kitanje i više od 2 puta.
Vrlo je bitno za kvalitetno izveden posao koristiti odgovarajuće tekučine za kitanje parketa, mada u praksi pojedinih parketara susrećemo i majstore koji za kitanje koriste mješavinu brusnog praha i neodgovarajućeg ljepila ili mješavinom brusnog praha i nitro laka, ili naprosto zapunjavaju pukotine lakom, čemu je rezultat drugačija boja fuga ( najčešće crna) i nikako estetski nije prihvatljivo.
Praksa je pokazala, da, uporaba namjenske tekućine za kitanje je najprikladniji izbor, jer samo takva mješavina je dovoljno elastična i ne uzrokuje promjene boje na fugama.

Neki od materijala koje koristimo za kitanje parketa

Murexin proizvodi za parket

Vodeni otopljeni kit za drvo AV 10

Murexin_kit_za_parketProizvod na bazi vode, bez otapala, vrlo ekonomičani bez mirisa. Za unutarnju upotrebu. Za zapunjavanje fuga u parketnim i drvenim podovima, za izravnavanje udubljenja, pukotina i fuga do 2 mm.

 

Cijena proizvoda:

5l = 346,49kn ( mpc )    

10l = 549,93 ( mpc )

 

Vodeni gel AV 30

murexin_vodeni_gelBrzo sušujući, želatinozni temeljni i među sloj, sa odličnom sposobnošću zapunjavanja za naknadno premazivanje sa Murexin vodenim lakovima.

Cijena proizvoda:

5l = 502,52kn ( mpc )

Bona Mix&Fill Plus

0_mix_and_fillje tekučina navodenoj bazi za brzo i efikasno zapunjavanje fuga na drvenim podovima i parketima do 3mm. Proizvod se mješa sa brusnom prašinom od poda koji želimo kitati.
Preporučljivo je da je drvena prašina od brušenja brusnim papirom 60 ili finija. Kitanje drva ovim sredstvom daje prirodnu boju koja se uklapa s ostalim podom i  mjesta koja su pokitana jedva su vidljiva. M&F može se koristiti na gotovo svim vrstama svijetlih i srednje tamnih vrsta drva.

 

Cijena proizvoda:

5l = 365,00kn

Naš odabir : Nano Filler Mix

nanosol_fillerVodena tekućina za kitanje
Opis proizvoda
NanoFillerMix je vodena tekućina za pripremu mase za zapunjavanje fuga
i pukotina. Masa se priređuje miješanjem s finom prašinom od brušenja. NanoFillerMix brzo suši, odlično zapunjava i lagano se brusi.
NanoFillerMix nije zapaljiv i neutralnog je mirisa.
Samo za unutarnju primjenu.

 

cijena proizvoda :  357,00kn mpc