Kit za zapunjavanje fuga

Bona, kit, kitanje, parketa

Kitanje parketa samo je jedna od faza u brušenju parketa, ali je vrlo bitno za konačan izgled parketa, bilo da je uljen ili lakiran. U pravilu kitanje se vrši minimalno jedan puta, ali svakako je preporučljivo kitati dva puta. Ukoliko su fuge između drvenih letvica više od 2 mm potrebno je kitanje i više od dva puta.

Vrlo je bitno za kvalitetno izveden posao koristiti odgovarajuće tekućine za kitanje parketa, iako u praksi pojedinih parketara susrećemo i majstore koji za kitanje koriste mješavinu brusnog praha i neodgovarajućeg ljepila ili mješavinu brusnog praha i nitro laka, ili naprosto zapunjavaju pukotine lakom. Rezultat je drugačija boja fuga (najčešće crna) i to nikako nije estetski prihvatljivo.

Praksa je pokazala, da je uporaba namjenske tekućine za kitanje najprikladniji izbor, jer je samo takva mješavina dovoljno elastična i ne uzrokuje promjene boje na fugama.

Neki od materijala koje koristimo za kitanje parketa

Murexin proizvodi za parket

Vodeni otopljeni kit za drvo AV 10

Murexin_kit_za_parketProizvod na bazi vode, bez otapala, vrlo ekonomičan i bez mirisa. Za unutarnju upotrebu. Za zapunjavanje fuga u parketnim i drvenim podovima, za izravnavanje udubljenja, pukotina i fuga do 2 mm.

 

Cijena proizvoda:

5l = 346,49kn ( mpc )    

10l = 549,93 ( mpc )

 

Vodeni gel AV 30

murexin_vodeni_gelBrzo sušeući, želatinozni temeljni i međusloj, s odličnom sposobnošću zapunjavanja za naknadno premazivanje s Murexin vodenim lakovima.

Cijena proizvoda:

5l = 502,52kn ( mpc )

Bona Mix&Fill Plus

0_mix_and_fillje tekućina na navodenoj bazi za brzo i efikasno ispunjavanje fuga na drvenim podovima i parketima do 3 mm. Proizvod se mješa s brusnom prašinom od poda koji želimo kitati. Preporučljivo je da je drvena prašina od brušenja brusnim papirom 60 ili finija. Kitanje drva ovim sredstvom daje prirodnu boju koja se uklapa u ostali pod, a mjesta koja su kitana jedva su vidljiva. M&F može se koristiti na gotovo svim vrstama svijetlih i srednje tamnih vrsta drva.

 

Cijena proizvoda:

5l = 365,00kn

Naš odabir : Nano Filler Mix

nanosol_fillerVodena tekućina za kitanje
Opis proizvoda
NanoFillerMix je vodena tekućina za pripremu mase za zapunjavanje fuga
i pukotina. Masa se priređuje miješanjem s finom prašinom od brušenja. NanoFillerMix brzo suši, odlično zapunjava i lagano se brusi.
NanoFillerMix nije zapaljiv i neutralnog je mirisa.
Samo za unutarnju primjenu.

 

cijena proizvoda :  357,00kn mpc