ULJE I VOSAK

Ulja za podove od samih su se početaka koristila za obradu površine podova.
Upravo zbog duge tradicije i što njihovom upotrebom podovi dobivaju blago baršunastu površinu otvorenih pora, ulja su posebno omiljena kao prirodna zaštita i njega.  Uljem za parket prije svega postižemo najprirodniji izgled u zaštiti parketa.

Vosak i ulje su metode koje su se prvotno koristile za obradu površina. Uljni i vosak sustavi ne stvaraju film.
Oni se većinom proizvode na bazi prirodnih sirovina, stoga su neutralnog mirisa i sadrže malo ili uopće ne sadrže otapala.

Svilenkasto mekana, neutralna površina otvorenih pora pozitivno djeluje na sobnu klimu zbog neprekinute regulacije vlage drvenog poda.

Ulja za parkete se na tržištu nude u različitim bojama ili transparentna. Ulje za parket treba se nanositi i obrađivati isključivo prema uputama proizvođača ulja.

U većini slučajeva potrebno je strojno obrađivati površinu radi boljeg nanošenja i ravnomjernosti nanosa.
Male prostorije mogu se polirati ručno, dok je za veće površine potrebna strojna obrada.

Trend je upotreba ulja proizvedenih od biljnih supstanci (prirodna baza), jer imaju dulji rok trajanja, ne sadrže štetne kemikalije, što je vrlo korisno ako u kući imamo malu djecu.

Ulja za parket imaju karakteristiku da prodiru duboko u pore drveta, i na taj način stvaraju zaštitu putem zaštitnog filma. Zaštitni film sprečava nakupljanje nečistoća. Mi smo opremljeni najmodernijim i tradicionalnim kvalitetnim alatima, tako da smo u mogućnosti izvoditi sve vrste modernih radova od ulja, voska, bajcanje parketa u bijelo i sve ostale tonove, ili najmodernija bojanja parketa tzv. toniranim lakovima metodom kojom vaš stari parket može dobiti potpuno novi izgled.