LJEPILO ZA PARKET

Primjerice višeslojni gotovi parket traži drugačiju vrstu ljepila od brodskog poda ili klasičnog parketa manjih dimenzija. Morate uzeti u obzir ne samo vrstu podloge na koju se parket polaže, već i materijal nosivog sloja parketne podne obloge. On može biti netretiran lakiran, uljen… Što može imati uz vrstu drva i parketa utjecaja na sposobnost ljepljenja.
Ljepila za parket razlikujemo između disperzivnih ljepila, ljepila na bazi otapala, ljepila na bazi reakcijskih smola…

Disperzivna ljepila su ljepila bazirana na vodi.
Disperzivno ljepilo je pogodno za lijepljenje parketa neosjetljivih na bubrenje i bez naprezanja, jer kod ostalih vrsta parketa bi uslijed predavanja vode parket nabubrio.

Ljepila na bazi otapala, ili ljepila na bazi umjetnih smola, pogodna su zbog svojih dobrih karakteristika lijepljenja za sve vrste parketnih podnih obloga. Takva ljepila zbog svojih štetnih supstanci za zdravlje ne koristimo… Nasuprot tomu se ljepila na bazi reakcijskih smola preporučaju, jer ne samo što se pomoću njih realizira čvrst spoj, već imaju vrlo niske vrijednosti emisije štetnih tvari. Obično se prodaju kao jedno- ili dvokomponentno ljepilo, te je kao i ljepilo sa sadržajem otapala pogodno za sve vrste podloga i parketa.

 

Sipol Lechner ljepilo za parket
2K epoksi-poliuretansko ljepilo za drvene podove

 

sipol_lechnerOPIS PROIZVODA
Dvokomponentno (2K) epoksi poliuretansko ljepilo prikladno za lijepljenje parketa i drvenih podova svih dimenzija i vrsta drva sukladno s normom DIN 14293 na upojne i neupojne betonske podloge i estrihe. Također je prikladno i za anhidritne podloge, postojeće keramičke pločice, mramor, čelik i drvene panele nakon pravilne pripreme. Samo za unutarnju uporabu.