Mjerenje vlažnosti glazure

Prvo mjerenje sadržaja preostale vlage u podlozi, odnosno kontrolno uslužno mjerenje elektronskim instrumentom, naplaćujemo 50 eura.  Mjerenje  je besplatno ako ugovorite radove s nama.

Napominjemo da je ovakva metoda mjerenja vlažnosti podloge isključivo informativnog karaktera, a za utvrđivanje potpune prikladnosti za oblaganje parketa potrebno je u večini slučajeva mjerenje po CM odnosno karbidnoj metodi te izrada zapisnika o tome.

Za naše stranke mjerenje CM metodom simbolične je cijene od 30 eura po uzorku, a svaki dodatni uzorak se naplaćuje 15 eura. Inače je trošak mjerenja CM metodom 100 eura i smatra se dodatnom uslugom.

Za mjerenje karbidnom metodom sastavljamo zapisnik o obavljenom provjeravanju podloge prilikom polaganja podnih obloga, i usto ga mora potpisati naručitelj ili nadzorno tijelo gradilišta. Kod uzimanja uzoraka za utvrđivanje preostale vlage u estrihu mogu se odrediti i odstupanja u njegovoj debljini, koja svakako utječu i na vrijeme njegovog sušenja. Ako su odstupanja ravnine podloge veća od propisanih (preko 20 posto), to utječe na njihovu debljinu, s time je povezan dodatni trošak, koji se utvrđuje na temelju pisanih podataka o uočenim nepravilnostima. Naravno da povećana debljina estriha znači i da će vrijeme njegova sušenja biti duže.

Trotec T-650

INSTRUMENT_ZA_MJERENJE_VLAGE_GLAZURET650 je profesionalni ručni mjerni uređaj za brzo mjerenje vlažnosti koja se nalazi do 4 cm ispod površine nekog materijala bez potrebe da pritom uništavamo materijal čiju vlažnost mjerimo.
Kao kvalitetan njemački proizvod, T650 iznenađuje svojom digitalnom preciznošću, koja se ne može usporediti s preciznošću uobičajenih analognih mjernih instrumenata. Suha i vlažna područja na zidovima i podovima mogu biti detektirana pomoću stalnog prikaza mjerenih vrijednosti na zaslonu uređaja. Uređaj je pogodan za preliminaran uvid u zrelost materijala za CM mjerenje.

Za trenutnu provjeru izmjerenih podataka, na raspolaganju nam stoje funkcije minimalnih, maksimalnih i prosječno izmjerenih vrijednosti. Također, i trenutno mjerena vrijednost može se pohraniti. Zaslon uređaja u mogućnosti je pregledno prikazati dvije vrijednosti istodobno, ako je potrebno provjeriti rezultat neke od ugrađenih funkcija uz istodoban prikaz trenutno mjerene vrijednosti.

Posebno praktična prednost ovog uređaja je ugrađena funkcija alarma: Prije početka mjerenja upiše se najveći dozvoljeni iznos vlažnosti. Na taj način moguće je ispitati velike zidne površine brzo i učinkovito. Korisnik uređaja može se koncentrirati na objekt mjerenja bez potrebe da neprekidno gleda rezultate mjerenja na zaslonu uređaja. Čim mjerena vrijednost prekorači dozvoljeni limit, automatski se javlja zvučni signal.

CM – instrumenti za mjerenje vlage podloge

CM_instrumentProfesionalci znaju:
Vlaga u zgradama je često posljedica prekomjerne zaostale vlage u podovima i zidovima. Trotec CM mjerni uređaji pomažu vam izvršiti mjerenja brzo i pouzdano. Zaostala vlaga u građevinskim materijalima poput betonskih podova, glazura i sl. može se precizno odrediti i to na gradilištu, bez potrebe za dodatnim pomagalima ili alatima.

 Rezultati mjerenja mogu se dokumentirati upotrebom pisača (opcija uz CM Business uređaj).

Na ovaj način, višestruki ispisi mogu pojednostaviti administraciju i osigurati dokaz o ispunjavanju preuzetih obveza o mjerenju u slučaju osporavanja.

Zahvaljujući preciznoj mjernoj tehnologiji, dugotrajni laboratorijski testovi nisu više potrebni. Očitanje na manometru odgovara trenutnom postotku zaostale vlage, stoga nema više potrebe za dosadnim pretvaranjima mjernih jedinica.