rubio monocoat charcoal

BAJCANJE PARKETA

Bajcanje ili močenje je tehnika bojenja, odnosno promjene boje te istodobno zaštite prirodnog masivnog drveta. Kao takva, može se primijeniti i za promjenu boje parketa od masivnog drva ….

Read more

Content Image

Postava parketa na podno grijanje

Maksimalna temperatura podne površine prema normi HRN EN 15337-2 (Planiranje  uklopljenih plošnih sustava grijanja i hlađenja vodom kao medijem) iznosi 29 °C. No u rubnim dijelovima prostorije i uz mjesta izlaska vodova temperatura podloge (estriha) može doseći i 35 °C.  Pri takvim temepraturama drvo se previše isušuje, tako da se za podne sustave grijanja s parketom kao gaznim slojem preporučuje najviša temperatura površine estriha od 25 °C, a najviša temperatura površine parketa od 24 °C.

Read more

rubio ulje

Rubio monocoat cotton white ulje

Rubio Monocoat ulje Plus 2C je proizvod nove generacije koje štiti i boji drvo u samo jednom sloju. Ne sadrži udjele hlapljivih organskih spojeva (VOC-free) i ostale štetne kemikalije. Rubio Monocoat Oil Plus 2C je 2-komponentni sistem , sastoji se od ulja komponente (A) i utvrđivača komponente (B) koji je vrlo pogodan
za unutarnje primjene koje zahtijevaju brzo sušenje. Ulje komponenta (A ) se može i samostalno koristiti bez utvrđivača .

Read More