Drvo je prirodan materijal i iste vrste drveta se mogu razlikovati ovisno o geografskom području gdje je sjeća vršena, tako da prilikom odabira željene vrste drveta svakako pregledate parket koji kupujete, a nikako se ne odlučujte na temelju pregledanih slika

Ako ste u procesu uređenja stana, adaptacije, nadogradnje Vašeg doma ili planirate graditi novi, odabir podova je veliki temelj dizajna svakog životnog ili radnog prostora.
Odabir kvalitetnih parketa može transformirati bilo koju prostoriju iz građevinskog sivila u spektakularan prostor.

Parketi bilo domaće vrste, egzotični ili neke druge vrste su dodir elegancije za bilo koju prostoriju u kući i stanu.
Uz mnoge Sorte i vrste drva koje možete odabrati, imate i mnoge opcije završnih obrada, dimenzija letvica, i samih vrsta parketa.
Gotovo uvijek dobar odabir dati će dašak šume da komplimentira vaš prostor.

Odabir neodoljivih karakteristika svake pojedine vrste uz pravilnu ugradnju i održavanje , užitak korištenja Vašeg poda će biti dugo godina.

foto osjetljivost
Drvo je prirodan proizvod, samim time i više ili manje osjetljiv na svjetlost.
Tijekom vremena ovisno o vrsti parketa boja drveta se mijenja, to je potpuno prirodna pojava i nije osnova za bilo kakve reklamacije kod proizvođača.

Čišćenje
Održavanje drveta i parketa je vrlo lagano.
Jednostavno se usisava, ili briše prašina mekim krpama, mada danas postoje specijalne krpe s mikro vlaknima kojima je čišćenje i brisanje prašine s drvenih površina još lakše i jednostavnije.
Zavisno od površinske obrade lak, ulje i sl. postoje specijalni premazi koji sprječava UV- tamnjenje i povećavaju otpornost na habanje , ili nastanak mrlja.

Kvaliteta
Važno je imati na umu da kvaliteta parketa ovisi o metodi sječe šume, i načina proizvodnje,
ali je neupitno da najkvalitetnija vrsta drveta za parket je upravo naš nadaleko poznati Slavonski Hrast
Bitno je da je drvo proizvedeno i kupljeno iz legalnih i cetrificiranih izvora kako bi se zaštitio okoliš i osigurala kvaliteta generacijama koje dolaze iza nas…

Pod od pravog drva štiti okoliš
Odluka u korist pravog drveta predstavlja prednost za okoliš.
Za drvo se od proizvodnje preko obrade i zbrinjavanja otpada troši mnogo manje energije nego za druge materijale.
Uz popularnost pravog drva sve više jača i obveza obnovljive proizvodnje drveta.
Princip obnovljivosti šumarskog gospodarstva jasno kaže da se ne smije koristiti više mase drveta od one koja će ponovno narasti.